Wyeast 5112 Brettanomyces Bruxellensis activator (XL)
Wyeast Brettanomyces Bruxellensis 5112 activator.
Uitvlokking: laag.
Vergistingsgraad: 80 %.
Temperatuur: 15-24 °C.
Alcohol Tolerantie: ongeveer 12 %.
Biersoorten: Lambics, Geuze, Fruit lambic, Flanders Red Ale.
Profiel: Geïsoleerd uit de Engelse “stock ale”. Deze gist produceert een mild Brett-karakter met hoofdzakelijk toetsen van tropisch fruit en ananas. Vergist best in wort met een verlaagde pH nadat de eerste gisting gestart is. Kan een vlies ontwikkelen in flessen of vaten. Wordt vooral gebruikt met andere gisten en melkzuurbacteriën.
Wyeast Brettanomyces Bruxellensis 5112 activator.
Uitvlokking: laag.
Vergistingsgraad: 80 %.
Temperatuur: 15-24 °C.
Alcohol Tolerantie: ongeveer 12 %.
Biersoorten: Lambics, Geuze, Fruit lambic, Flanders Red Ale.
Profiel: Geïsoleerd uit de Engelse “stock ale”. Deze gist produceert een mild Brett-karakter met hoofdzakelijk toetsen van tropisch fruit en ananas. Vergist best in wort met een verlaagde pH nadat de eerste gisting gestart is. Kan een vlies ontwikkelen in flessen of vaten. Wordt vooral gebruikt met andere gisten en melkzuurbacteriën.