Wyeast 1007 German Ale activator (XL)

€ 14,95
Op voorraad
Artikelcode
1861007

Wyeast German Ale 1007 activator / Duitse Ale. 125 ml

Uitvlokken: laag. Vergistingsgraad: 73-77%. Temperatuur: 13-20°C.

Alcoholtolerantie: ongeveer 11%.

Biersoorten: Amerikaanse tarwe of rogge Beer, Berliner Weisse, Bière de Garde, Düsseldorf Altbier, Kölsch, Noord-Duitse Altbier. Wanneer u niet meer kunt bestellen dan het systeem graag zelfs contact opnemen met onze winkel.

Wyeast Activator


• Steriel verpakt in de speciale «smack-pack». 
• 125 ml inhoud met gistvoeding. 
• Eenvoudige aanmaak: druk met een “smak” van uw vuist het binnenste zakje open, schud grondig en laat het zakje opzwellen op kamertemperatuur
• Lange houdbaarheid 6 tot 12 maanden na productiedatum. 


Gebruiksaanwijzing
1. Om de gist actief te maken heb je een temperatuur nodig van 21 tot 26 °C. Leg de verpakking plat op de tafel en plaats het kleine zakje (lichtjes 
opgeblazen) in de verpakking. Leg de verpakking in de handpalm, zodat het binnenste zakje in het midden van je handpalm zit. 
Druk hard (smack) met de andere hand  op het binnenste zakje. barst dit zakje open om  de gist voeding vrij te maken in de overige vloeistof (controleer van de bult in de verpakking  goed is verdwenen).      

2. De verpakking schudden en zo wordt indirect de gist goed  gemengd met de gistvoeding. De gist zal zich nu vermenigvuldigen binnen de hermetisch gesloten verpakking. Dit kan je zien omdat de verpakking begint met opzwellen. De verpakking heeft een dikte te verkrijgen van 2,5 à 3 cm. De tijd die daarvoor nodig is ligt tussen één en meerdere dagen op 21 graden, afhankelijk van de vergistingstemperatuur die op de smackpack vermeld is.

Gist ouder dan  1 maand >1 dag per maand 1 dag bijtellen.

3. Het smackpack is nu klaar om het wort te verwerken. Maak  de verpakking zorgvuldig schoon met een sterielevloeistof, schud nog eens goed en open de verpakking. Voeg de inhoud toe aan het wort. 

4. Roer goed door het wort, om voldoende lucht toe te voegen zodat de gist zich kan vermenigvuldigen. Bevestig het waterslot en houd een temperatuur aan van de gistsoort totdat de gisting is afgerond. Dit zou binnen 24 uur moeten gebeuren, afhankelijk van het type. 


Vergistingstemperatuur  


Voor de ALE-gisten bedraagt ​​deze 16 tot 18 °C en 
voor de LAGER-gisten tussen 6 en 11,5 °C.

Meer informatie
netto gewicht125
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan