Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!

U bent van harte welkom in onze winkels voor uw brouwproducten, ingredienten en meer om uw hobby te kunnen uitbreiden. Voor kaasmaken en fruit inmaken bent u hier ook aan het juiste adres.

                                                                                                                                                                                                                            

Sinds kort verzenden wij van ons moutassortiment alle soorten per zak van 20 kg.

Bedrijven kunnen uiteraard voor palletzendingen 25 kg aan mouten ontvangen. neem gerust even contact op voor de voorwaarden.

 

Uitgelicht product.

Omega gisten weer volop op voorraad vanaf €12,50 per stuk.

Return to Previous Page
Actie

Wyeast 2007 Pilsen Lager activator (XL)

Normale prijs: € 10,95

Actie prijs Excl. BTW: € 9,13 Incl. BTW: € 9,95

Product code: 1862007

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

Wyeast Pilsen Lager 2007 ( XL) activator. Uitvlokking: Middelmatig. Vergistingsgraad: 71-75%. Temperatuur: 9-13°C. Alcohol Tolerantie: ongeveer 9%. Biersoorten: Classic American Pilsner, Dark American Lager, German Pilsner (Pils), Lite American Lager, Premium American Lager, Schwarzbier (Black Beer), Standard American Lager.


Vloeibare biergisten Wyeast Iedere amateur bierbrouwer is het eens met het volgende : gist heeft een zeer grote invloed op de smaak van je bier. Bij het gebruik van vloeibare biergisten zal de kwaliteit van je zelfgebrouwen bier er zienderogen op vooruit gaan. WYEAST is ‘s werelds grootste leverancier van vloeibare cultuurgisten voor de amateur bierbrouwer. De specifieke types van gist, afkomstig van wereldbekende bieren, werden zorgvuldig uitgekozen en opgekweekt in laboratoria met moderne productiemethodes. Dank zij zijn unieke verpakking, de«smack-pack», kan elke amateur-brouwer nu gebruik maken van een specifieke gistcultuur. Het gebruik is uiterst eenvoudig: neem de smack-pack uit de koelkast, open het binnenste zakje door deze te laten openbarsten met een klop van de hand, goed schudden en laat de zak opblazen op kamertemperatuur. Je beschikt nu over een pure en steriele gistcultuur, klaar voor gebruik! Snij de zak open en giet de gistcultuur in het afgekoelde wort! BREWER’S CHOICE ACTIVATOR Deze zuivere vloeibare gistculturen bieden u dezelfde voordelen als de standard verpakking, maar ze bevatten 3,5 keer zoveel! Ze zijn geschikt voor het opstarten van 20 liter wort. Een microbrouwerij kan dus makkelijk een giststarter van 20 liter aanmaken in één keer, welke voldoende is voor het opstarten van 250 liter. De belangrijkste voordelen op een rijtje:• Steriel verpakt in de speciale «smack-pack».• 125 ml inhoud met gistvoeding.• Eenvoudige aanmaak: verpakking samendrukken en op laten zwellen.• Bevat meer dan 3 maal de inhoud van een standard WYEAST-verpakking.• Lange bewaring: 6 –12 maanden na productiedatum. HOE GEBRUIKEN? Deze gisten hebben een incubatieperiode van 1 à 4 dagen, afhankelijk van de verpakkingsdatum. Reken op 1 dag incubatietijd per maand na productiedatum.GEBRUIKSAANWIJZING1. Om de gist te activeren heb je een temperatuur nodig van 21 tot 26°C. Leg de verpakking plat op de tafel en lokaliseer het kleine zakje (lichtjes opgeblazen) binnenin de verpakking. Leg de verpakking in de handpalm zodanig dat het binnenste zakje in het midden van je handpalm is. Druk hard met de andere hand (of klop) op het inwendige zakje teneinde dit zakje open te laten barsten en de gist kan worden vrij gemaakt in de overige vloeistof (controleer of de bult in de verpakking wel degelijk is verdwenen). 2. De verpakking kneden en goed schudden teneinde de gist goed te mengen met de gistvoeding. De gist zal zich nu vermenigvuldigen binnenin de hermetisch gesloten verpakking. Dit kan je zien doordat de verpakking zal beginnen opzwellen. De verpakking dient een dikte te verkrijgen van 2,5 à 3cm. De tijd die hiervoor nodig is ligt tussen één en meerdere dagen (op 21 –26°C), afhankelijk van de versheid van de gist. Is de gist 1 maand oud -> 1 dag. Per maand ouder 1 dag bijtellen. 3.De gist is nu klaar om het wort te enten. Reinig zorgvuldig de verpakking met een steriel makende vloeistof, schud nog eens goed en open de verpakking. Voeg de inhoud toe aan het wort.4. Roer goed doorheen het wort, om voldoende lucht toe te voegen zodat de gist zich kan vermenigvuldigen. Bevestig het waterslot en houd een temperatuur aan van 23°C totdat de gisting is opgestart. Dit zou gebeurd moeten zijn binnen 24 uur, afhankelijk van het type gist. VERGISTINGSTEMPERATUUR: Voor de ALE-gisten bedraagt deze 16 tot 18°C en voor de LAGER-gisten tussen 6 en 11,5°C.GROTERE HOEVEELHEID GISTSTARTER: Om een grotere hoeveelheid bier te laten vergisten, de verwerking van een verpakking van 6 tot 12 maanden oud of het in leven houden van de gist van een reedsopgezwollen verpakking welke niet kan worden gebruikt door het niet tijdig klaar zijn van het wort dien je te werken op volgende manier. Kook gedurende 15 minuten 500 ml moutextractoplossing met een densiteit van 1.040 en giet deze vervolgens in een recipiënt (glazen erlenmeyer e.d.), sluit goed af met een prop watten en laat afkoelen. Voeg de gist toe en belucht goed (bij voorkeur met een steriel luchtfiltertje en een pompje). Hou het recipiënt goed afgesloten op een temperatuur van 21 tot 26°C en dit gedurende 12 uur (voortzetting van de vermenigvuldiging van de gist). Voeg vervolgens deze giststarter toe aan het wort. KOEL BEWAREN, NIET INVRIEZEN !

Details

Waarom vloeibare biergisten? Alle bierbrouwers zijn het over 1 ding roerend eens: de gist heeft een zeer grote invloed op de uiteindelijke smaak van uw bier. De kwaliteit van uw zelf gebrouwen bier gaat, door vloeibare biergisten te gebruiken, met grote sprongen vooruit. WYEAST is ‘s werelds belangrijkste leverancier van vloeibare reinculturen voor hobbybrouwers. Specifieke gistsoorten, afkomstig van bekende bieren wereldwijd, werden zorgvuldig geselecteerd en vermenigvuldigd in hun moderne laboratoria en productie-eenheden. Dankzij een unieke verpakking, de “smackpack”, kan nu iedere hobbybrouwer zelf thuis een specifieke gistcultuur gebruiken voor zijn bier. Het gebruik is doodeenvoudig: Haal de smackpack uit de koelkast, druk met een “smak” van uw vuist het binnenste zakje open, schud grondig en laat het zakje opzwellen op kamertemperatuur. u heeft nu een zuivere en steriele gistcultuur, klaar voor gebruik! Knip het zakje tot slot open… en giet de gistende cultuur bij het afgekoelde wort! Waarom en hoe een giststarter maken? Voor brouwsels met een groter volume of met een begindichtheid hoger dan 1050 is het aan te raden een giststarter te maken. De hoeveelheid gebruikte gistcellen is cruciaal voor de kwaliteit van het bier. De meeste brouwers gebruiken veel te weinig gist. Niet alleen een onvolledige vergisting kan het gevolg zijn, maar ook smaakafwijkingen en meer kans op infecties zijn dikwijls het gevolg van een “onderbemanning” van de gist. Daarom is het maken van een giststarter wenselijk. Dit is niet zo moeilijk: los 50 gram moutextract in poedervorm op in 500 ml water en voeg hier 5 g gistvoedingszout of supergistvoeding aan toe. Kook dit gedurende 5 minuten en giet deze vervolgens in een goed gereinigd en ontsmet recipiënt (glazen erlenmeyer e.d.), sluit goed af met een prop watten en laat afkoelen. Voeg de gist na afkoeling toe en belucht goed (bij voorkeur met een steriel luchtfiltertje en een pompje). Houd het recipiënt, afgesloten met een waterslot, op een temperatuur van 21 tot 26°C en dit gedurende 12 uur (voortzetting van de vermenigvuldiging van de gist). Uw giststarter is klaar voor gebruik (of voor verdere vermeerdering). Voeg deze giststarter toe aan het wort. Als U de giststarter niet direct kunt toevoegen, zet hem dan tijdelijk in de koelkast. Haal de giststarter enkele uren voor gebruik uit de koelkast zodat hij even kan opwarmen tot kamertemperatuur alvorens hem aan het wort toe te voegen. Smack pack XL ACTIVATOR Bedoeld voor de grotere hobbybrouwer of voor de kleine microbrouwerij: directe enting mogelijk tot 20 l wort. Bevat 3,5 x méér gistcellen! Steriel verpakt, in speciale “smackpack”. Inhoud: 175 ml inclusief voedingsbodem. Lange houdbaarheid: 6-12 maanden na productiedatum. Ideaal voor grotere brouwsels en voor hen die willen vermijden om een giststarter te maken.