Details
Kefir per stuk.
Ter vervanging van yoghurt wordt ook wel kefi, het zogenaamde yoghurt-plantje, gebruikt.wat smaak betreft lijkt het er enigzins op, maar veder heeft het totaal niets met yoghurt te maken. Kefirmelk,zo zullen we deze,,yoghurt`` maar noemen,is eenvoudig te maken.men heeft er alleen een kefirkultuur voor nodig. De kweektijd is 24 uur. gedurende deze tijd moet de melk een temperatuur hebben van ongeveer 20-22 graden. Na de kweektijd, als de verzuring tot stand gekomen is, is de kefirmelk bij 5 graden .Ongeveer 5 dagen houdbaar. Bij 10 graden . slechts 3 dagen. Een goede hygiëne is bij het zelf kweken van kefier zeer zeker vereist.als men de poederkultuur gebruikt, moet men deze overenten door 3 eetlepels kefirmelk van de laatste bereiding voor het enten van een nieuwe liter melk.als de kefirmelk in de koelkast bewaard wordt, kan men met tussen posen van maximaal 3 - 5 dagen overenten.