Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!
Vanwege aangescherpte richtlijnen en aanwijzingen in de winkel en van het personeel kunt u bij ons winkelen.

Wij zoeken nog een collega! Is werken bij ons iets voor jou? Zie dan de vacature voor locatie Jubbega.

Wij zijn geopend op dinsdag tot en met vrijdag van 10-18 uur en zaterdag van 10-17 uur

Op het moment is het erg druk met online bestellingen en geldt er een verwerking van orders van 2-4 werkdagen.
Return to Previous Page

Neerslagkalk per zak 1000 gram

Excl. BTW: € 4,59 Incl. BTW: € 5,55
Product code: 21038

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

Neerslagkalk per zak 1000 gram

Ontzuren doe je best zo vroeg mogelijk. Neerslagkalk is de meest gebruikte ontzuurder. Bij het ontzuren ontstaat er dikwijls veel schuimvorming. Gebruik daarom een voldoende ruim vat/recipiënt. Voeg de nodige hoeveelheid ontzuurder toe aan de most, roer enkele minuten en laat even rusten. Roer dan weer en laat weer rusten. Herhaal dit enkele malen tot er geen CO2 meer gevormd wordt (geen gasgeluid). Laat alles nu 12-24 uur bezinken. Hevel de most/wijn nu over zonder de witte laag onderaan.

Details

Neerslagkalk per zak 1000 gram. Om de zuur graad met 1 gram per liter te verlagen is 0,666 gram per liter neerslag kalk nodig. Deze manier van ontzuren heeft geen invloed op de smaak en laat geen waas achter. Een erge zure most wordt meestal voor de gisting ontzuurd, bijvoorbeeld bij rabarberwijn. De benodigde hoeveelheid kalk moet niet ineens of met wat water worden toegevoegd. Dit levert alleen maar een felle koolzuurontwikkeling en het nodige schuim op. Het is beter om de kalk in een klein beetje wijn om te roeren, deze hoeveelheid aan te vullen tot een wat grotere hoeveelheid en daarna pas toe te voegen. Het gebruik van neerslag heeft bij rode wijn geen invloed op de kleur. Dosis: 6,6 gram per 10 liter geeft een vermindering van 1 gram per liter. Dosis: 2 gram per liter voor rabarbersap.