Winkelwagen - € 0,00

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

 
Welkom!

Alles voor uw brouw, weck, wijn en kaasmaak hobby vindt u bij ons!

NIEUW Chemipro schoonmaakartikelen

Artikelen bestellen en afhalen in onze winkels kan ook! U krijgt dan een afhaalbericht als het klaar staat voor u.

.
Return to Previous Page

Zoethout 250 gram

Excl. BTW: € 4,82 Incl. BTW: € 5,25
Product code: 240561

Beschikbaarheid: Op voorraad

Productinformatie:

Zoethout 250 gram

Zoethout (Glycyrrhiza glabra) is de gedroogde wortelstok van de zoethoutplant. De plant komt voor langs rivieren in warme landen, zoals Zuid-Europa en het Midden-Oosten. De wortelstok bevat glycyrrhizine (suiker), bitterstoffen en de stof, die zorgt voor de typische dropsmaak.

Zoethout, in de vorm van stokjes, zoethoutextract of poeder, wordt ook wel eens tijdens de bierbereiding toegevoegd, met name in kruidenbieren, tripels, abdijbieren en winterbieren. De hoeveelheden zijn vaak niet groot, omdat de smaak gauw gaat overheersen. Door een langere lagertijd wordt de smaak steeds zwakker.

Een dosering van 3 - 5 gram per 20 liter wort zorgt voor een aangename zoethout/dropsmaak.

Gebruik bierkruiden gedoseerd, ze hebben over het algemeen een overheersende smaak. Bierkruiden worden over het algemeen in het laatste deel van het kookproces van de wort toegevoegd.

Details

Zoethout 250 gram Zoethout (Glycyrrhiza glabra) is de gedroogde wortelstok van de zoethoutplant. De plant komt voor langs rivieren in warme landen, zoals Zuid-Europa en het Midden-Oosten. De wortelstok bevat glycyrrhizine (suiker), bitterstoffen en de stof, die zorgt voor de typische dropsmaak. Zoethout, in de vorm van stokjes, zoethoutextract of poeder, wordt ook wel eens tijdens de bierbereiding toegevoegd, met name in kruidenbieren, tripels, abdijbieren en winterbieren. De hoeveelheden zijn vaak niet groot, omdat de smaak gauw gaat overheersen. Door een langere lagertijd wordt de smaak steeds zwakker. Een dosering van 3 - 5 gram per 20 liter wort zorgt voor een aangename zoethout/dropsmaak. Gebruik bierkruiden gedoseerd, ze hebben over het algemeen een overheersende smaak. Bierkruiden worden over het algemeen in het laatste deel van het kookproces van de wort toegevoegd.