Zuurkool maken

Zuurkool maken

Zelf zuurkool maken? Het is hartstikke lekker en ook nog eens makkelijk. Zelfgemaakt zuurkool smaakt veel lekkerder dan zuurkool wat u in de winkel koopt, doordat het een stuk knapperiger blijft. Bent u benieuwd hoe u zuurkool maakt en welke producten u daarvoor nodig heeft? Kijk snel verder!

Lees meer

Hoe zuurkool maken

Voor zuurkool maken heeft u een aantal producten en materialen nodig. Om te beginnen heeft u witte kool nodig. De witte kool is het hoofdingrediënt dat uiteindelijk omgezet wordt in zuurkool. De witte kool moet u fijn snijden of raspen. Dit kunt u doen met een van onze zuurkoolschaven. De volgende stap in zuurkool maken is het strooien van een laag zout in een zuurkoolpot waar u vervolgens een laag van de witte kool in doet. Daarna is het van belang de witte kool aan te duwen met een zuurkoolstamper. Hierbij komt vocht vrij. De volgende stap in zuurkool maken is wat jeneverbessen en kruidnagels toevoegen. Hierna maakt u een nieuwe laag met zout, witte kool en de kruiden. Als u een paar lagen heeft gemaakt, dekt u het geheel af met een natte doek. Nu is het tijd voor het wachten. Eerst zet u de zuurkoolpot 1 à 2 weken in een ruimte met kamertemperatuur en vervolgens nog 8 à 9 weken in een koudere ruimte van ongeveer 15 graden Celsius. Hierna is de zuurkool klaar. Zuurkool maken was nog nooit zo makkelijk!

Producten voor zuurkool maken

Alle materialen die u nodig heeft voor het maken van zuurkool kunt u bij Unibrew bestellen! Bent u ook geïnteresseerd in het brouwen van bier of het maken van wijn? Ook daar bieden we alles voor aan! Zelfs als u yoghurt wilt maken of likeuren kunt u bij ons terecht. Heeft u nog vragen of heeft u advies nodig van onze experts? Neem dan gerust contact met ons op door te bellen of mailen naar een van onze vestigingen!

11 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina