Materiaal jam maken

Materiaal jam maken

Lijkt het u leuk om jam te maken of bent u er al een tijdje mee bezig? Het hebben van het juiste materiaal om jam te maken is dan erg belangrijk. Jam maken is een leuke bezigheid en niet al te lastig. Daarnaast is het resultaat een heerlijke fruitige smeersel die u op verschillende manieren kunt eten. Weet u welk materiaal voor jam maken u nodig heeft en waar u op moet letten bij het aanschaffen van materiaal? Kijk snel verder!

Lees meer

Verschillende materialen jam maken

Bij het maken van jam heeft u verschillende materialen nodig. Om te beginnen heeft u een grote confituurkookpot nodig. De kookpotten van Unibrew zijn speciaal voor het koken van jam. Daarnaast is een refractometer handig om het suikergehalte te bepalen. We hebben ook verschillende materialen om fruit te schillen of ontpitten, zoals appelschillers en kersenontpitters. Naast de verschillende materialen om jam te maken heeft u ook ingrediënten nodig. Fruit kan natuurlijk niet ontbreken en bepaalt welke soort jam u maakt. Voor welke soort jam gaat u?

Het bewaren van jam

Het is belangrijk dat jam goed bewaard wordt. Als u dit niet goed doet, kan jam namelijk snel bederven. Zorg er daarom voor dat u een goede jampot uitkiest die goed afgesloten kan worden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ronde jampot of een zeskantige jampot. Deze potten hebben een twist-off deksel. Als u de jam net gemaakt heeft en in een jampot heeft gedaan, is het verstandig de pot ongeveer vijf minuten ondersteboven te zetten. Zo zorgt u ervoor dat de bacteriën in de jampot geen kans krijgen. Ook het toevoegen van marmello geleerpoeder zorgt voor het conserveren van de jam. Zo kunt u er lang van genieten!

Materiaal jam maken kopen

Heeft u gekozen welk materiaal voor jam maken u wilt hebben, maar wilt u graag nog wat recepten voor het maken van jam? We verkopen meerdere boeken met jam recepten die u wellicht interessant vindt. Zelf jam maken doet u met de producten, zoals materialen jam maken, van Unibrew!

26 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina