Fruitpersen en Fruitmolens

Fruitpersen en fruitmolens

Bent u bezig met het maken van sap of wijn? Fruitpersen en fruitmolens kunnen u dan helpen zo veel mogelijk sap uit het fruit te halen. Ook zorgen ze ervoor dat u veel minder moeite hoeft te doen dan als u met de hand sap zou maken. Benieuwd naar het verschil tussen fruitpersen en fruitmolens of benieuwd naar welke u het beste kunt gebruiken? Kijk snel verder!

Lees meer

Fruitpersen

Unibrew heeft verschillende soorten fruitpersen in het assortiment: fruitpersen met een houten korf en fruitpersen van roestvrij staal. Bij de houten fruitpersen moet je aan het hendel draaien om de fruitpers te laten ronddraaien. Door het draaien wordt het fruit steeds kleiner. Onder in de fruitpers zal het sap, wat eerst door een persdoek moet, zich verzamelen. De pitten, vezels en schillen worden opgevangen door de persdoek. Bij de roestvrij stalen hydropress fruitpersen is geen elektriciteit of spierkracht nodig om het fruit te persen. Er is alleen waterdruk nodig om de pers te laten draaien. Als u vaak sap wilt maken zijn de hydropress fruitpersen ideaal!

Fruitmolens

Waar fruitpersen het sap uit het fruit halen door middel van druk, halen fruitmolens het sap eruit door alles te malen of snijden. Als u fruit door een fruitmolen heeft gedaan zullen kleinere stukken fruit het resultaat zijn. Hierna kunt u het fruit in een fruitpers stoppen om ze makkelijker te kunnen persen. Fruitmolens zijn budgetvriendelijke machines en vooral geschikt voor mensen die net begonnen zijn met het maken van sap of wijn. Behalve met fruitpersen en fruitmolens kun je ook ontsnappers en stoomextractors gebruiken om sap te maken. Hierbij wordt gebruik gemaakt van stoom om het sap uit het fruit te halen. Het sap kunt u opvangen of schenken in sapflessen en de wijn kunt u in wijnflessen schenken. Zo houdt u uw sap lang lekker. Haal snel alles in huis om een overheerlijke sap of wijn te bereiden!

26 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina