Stookgisten

Stookgisten

Stookgisten zijn een van de sterkste gistrassen. Zo kunt u met een stookgist een alcoholpercentage bereiken van ongeveer 20%. Wanneer u dit vergelijkt met een gemiddelde wijngist dat maar een alcoholpercentage behaalt tussen de 10 en 14% is dit een aanzienlijk hoger alcoholpercentage. Dit maakt stookgisten ideaal om likeuren mee te maken. Bekijk daarom ons aanbod stookgisten om zelf de lekkerste likeuren mee te maken.

Lees meer

Stookgisten in het brouwproces

Het stookgist gebruikt u om de suikers om te zetten in alcohol. Dit is vaak een van de laatste stappen in een brouwproces. Alcoholgisting is een fermentatieproces waarbij glucose (suiker) in ethanol (alcohol) en koolstofdioxide wordt omgezet. Met een stookgist kunt u dit proces dus versterken en kunt u meer alcohol produceren voor uw likeuren. Naast stookgisten heeft u nog veel meer nodig om de lekkerste likeuren thuis te maken. Denk hierbij aan de juiste suikers voor uw likeur. Bij Unibrew kunt uw alles gemakkelijk in een keer bestellen.

Aan de slag met likeur maken

Nadat u alle ingrediënten voor uw likeur in huis hebt gehaald kunt u nog niet gelijk aan de slag met likeur maken. U moet namelijk ook de juiste apparatuur in huis halen. Bij Unibrew hebben wij hoge kwaliteit brouwapparatuur. Denk hierbij aan professionele distilleerketels en meetinstrumenten om altijd de juiste hoeveelheden ingrediënten te gebruiken. Als u alles in huis hebt gehaald kunt u beginnen met brouwen. Volg de stappen van het brouwproces stap voor stap en maak optimaal gebruik van onze stookgisten. Op deze manier kunt u optimaal genieten van uw zelfgebrouwde likeur.

Stookgisten bestellen

Heeft u de juiste stookgisten kunnen vinden? U kunt deze gemakkelijk online bestellen via onze website. Heeft u vragen over onze stookgisten of over een van onze andere producten. Neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen u graag verder. Wacht niet langer en bestel vandaag nog alles om heerlijk zelf likeur te maken.

36 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina