Eikenchips

Eikenchips

Wilt u wijn of bier maken, maar heeft u geen ruimte voor grote eikenhouten vaten? Ga dan voor de eikenchips van Unibrew! Eikenchips zijn een alternatief voor de eikenhouten vaten, omdat ze dezelfde aroma toevoegen. Daarnaast zijn eikenchips een stuk voordeliger dan de vaten en er is bij het gebruik van eikenchips geen onderhoud nodig. Wilt u weten hoe eikenchips werken en welke smaken ze kunnen toevoegen aan uw wijn of bier? Kijk snel verder!

Lees Meer

Soorten eikenchips

Eikenchips kunnen verschillende smaken aan uw wijn of bier geven, afhankelijk van het soort eiken waar de chips van gemaakt zijn. Zo hebben we Amerikaanse eikenchips die een vanille-aroma meegeven aan het drank en Franse eikenchips die een kruidig aroma hebben. Ook hebben we medium getoaste en heavy getoaste eikenchips. Medium getoaste eikenchips geven of een amandel- of een karamelsmaak en heavy getoaste eikenchips geven een noten- of roostsmaak. Welke smaak lijkt u het lekkerst?

Eikenchips en eikencubes

Naast eikenchips hebben we ook eikenhouten cubes. Eikenhouten cubes gebruikt u op dezelfde manier als eikenchips, maar deze hebben als voordeel dat vluchtige stoffen die grotendeels voor het frisse aroma zorgen minder snel verdampen. De frisse geur blijft dus langer in de eikencubes zitten dan in de eikenchips. Een nadeel van de eikenhouten cubes is dat het langer duurt voordat de smaak in de wijn of bier getrokken is. Welk van de twee u het beste kunt gebruiken hangt dus vooral af van wat u belangrijk vindt

Eikenchips kopen

Heeft u een keuze kunnen maken? Naast eikenchips heeft Unibrew ook andere producten die bier en likeuren smaak geven. Heeft u vragen over de verschillende eikenchips en eikenhouten cubes of over andere artikelen in ons assortiment? Neem gerust met ons contact op! We helpen u graag verder! Eikenchips koopt u bij Unibrew!

21 producten

Van hoog naar laag sorteren
per pagina