Fermentis Safbrew BR-08 5 Gram

€ 9,95
Op voorraad
Artikelcode
1861628
SafBrew BR-8 Wilde Brettanomyces bruxellensis gist, maar dan met meer controle en betrouwbaarheid Dosering: 5-10 per 100 Liter. Optimale vergistingstemperatuur: 15- 25 graden

SafBrew BR-8

 

SafBrew BR-8 biedt alle smaakvoordelen van 'wilde' Brettanomyces bruxellensis gist, maar dan met meer controle en betrouwbaarheid, en maakt komaf met overdadige koolzuurvorming en ‘gushing’ na het bottelen.

Het is voornamelijk bedoeld voor nagisting op de fles of het vat. Deze gist assimileert alle glucose, fructose, sacharose, maltose en maltotriose. Hij wordt gekenmerkt door de productie van specifieke fenolverbindingen, in het bijzonder ethylfenolen zoals 4-Ethylguaiacol en 4-Ethylphenol, die voor de dierlijke, paardenzweet-, leder-, boerenerf- en de zogenaamde funky aromaten zorgen aan het einde van de vergisting.

Deze smaakontwikkeling vraagt tijd en ook al kunnen we al na één maand spreken van een Brett toets, toch vinden wij dat het gewenste resultaat pas na 3 maanden of meer wordt bereikt. Het profiel kan tijdens het rijpen nog 6 maanden of meer evolueren.

SafBrew BR-8 is bestand tegen een vrij hoog alcoholgehalte (tot 8,5 %), naargelang de saturatie van het bier, en biedt brouwers al de voordelen van hergisting:

Houdbaarheid van het bier dankzij het vasthouden van zuurstof
Draagt bij tot de rondheid en de rijpingsaroma's
Koolzuurvorming
Blijft na fermentatie aan de bodem van de fles/het vat kleven en vormt een mooie waas wanneer hij geresuspendeerd wordt

Gebruiksaanwijzing:

Dosering: 5-10 g/hl (bij primaire vergisting gebruikt u een dosis van 50 g/hl met co-enting door gebruik te maken van een maltotriose-positieve gist).
Optimale vergistingstemperatuur: 15-25 °C (59-77 °F).
Rehydradatie: SafBrew BR-8 niet rechtstreeks in het bier rehydrateren. Sprenkel de gist in minstens 10 keer zijn gewicht in steriel water bij een temperatuur van 25 °C tot 29 °C (77 °F tot 84,2 °F). Laat 15-30 minuten rusten. Zacht roeren tot er een gistroom ontstaat alvorens in het bier te gieten. Niet gebruiken bij hergisting wanneer de primaire vergisting gebeurt met een maltotriose-negatieve gist, door het restgehalte maltotriose aan het einde van de vergisting.
Koolzuur wordt gevormd na 1 tot 3 maanden rijping (koolzuurvorming bij lagere temperaturen (bv. 15 °C/ 59 °F) kan meer dan 3 maanden duren). Meer details vindt u in de technische fiche.

Ingrediënten: gist (Brettanomyces bruxellensis), emulgator: sorbitaan-monostearaat.

Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan