Yoghurt ferment.
Voor de yogurtbereiding gebruiken we altijd gepasteuriseede melk of wat nog beter is gesteriliseerde melk.
Indien we dus van rauwe melk vertrekken zullen we deze eerst moeten verhitten tot resp. 73 of 90 graden en daarna afkoelen.
Bij gebruik van een Yogurt-apparaat is de vertrektemperatuur 37 graden .Het apparaat verwarmt de in houd langzaam op tot een temperatuur tussen de 40 en 45 graden.Beschikken we niet over een dergelijk appaat, dan kunnen we onze kultuur evengoed langdurig doorkweken. We moeten dan uitgaan van een temperatuur tussen 45 en 50 graden.En dan het geheel goed ingepakt wegzetten, Zodat het slechts lanzaam afkoelt.
Gebruiken we ferment als starter, dan het hele zakje aan een liter melk toevoegen en goed vermengen. De eerste bereiding zal ca. 8 uur duren. Na de bereiding de yogurt in de loeling plaatsen. Steeds voor u er van gaat eten of er iets aan toevoegt, twee eetlepels eraf nemen om de volgende keer als starter te gebruiken. De 2e en alle volgende bereidingen duren 5 à 6 uur.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan