Muntons Moutextractpoeder Extra Light 8 EBC 1 kg

Special Price € 11,90 Regular Price € 13,95
Op voorraad
Artikelcode
26154
Muntons Moutextractpoeder Extra Light 8 EBC 1 kg Perfect voor alle bierstijlen. Voegt extra body en smaak toe. Speciaal geschikt voor het brouwen van Amerikaanse bierstijlen en lichte lagers.
Muntons Moutextractpoeder Extra Light 8 EBC 1 kg

Perfect voor alle bierstijlen. Voegt extra body en smaak toe. Speciaal geschikt voor het brouwen van Amerikaanse bierstijlen en lichte lagers.


Wat is moutextract?
Moutextract is, zoals het woord het zelf zegt, een extract van mout. Het maischen is dus al gebeurd. Als je bier brouwt met moutextract, moet je bijgevolg dus niet meer zelf maischen, enkel nog hopkoken. Deze manier van bierbrouwen wordt door veel Amerikaanse hobbybrouwers in toegepast; de zogenaamde mini-mash methode. Hou er wel rekening mee dat een kilo gerstemout niet evenveel suiker bevat als een kilo moutextract:

1 kg moutextractpoeder = 1,60 kg mout
1 kg gerstemout = 0,62 kg moutextractpoeder
1 kg vloeibaar moutextract = 0,80 kg moutextractpoeder
1 kg vloeibaar moutextract = 1,30 kg mout

Gebruik van moutextract als giststarter:
Los 100 g moutextract in poedervorm op in 800 ml water. Kook gedurende 5 minuten, laat afkoelen tot 20–25°C, giet in een steriele erlenmeyer of fles met waterslot en voeg tot slot de gist toe.

Moutextractpoeder verbetert eveneens de kwaliteit van elke bierkit wanneer het ter vervanging van suiker wordt gebruikt. Als resultaat zijn de bieren minder ‘droog’. Het bier krijgt ook een rijkere smaak, meer body en een mooiere, stabiele schuimkraag. Voor een extra hoptoets voeg je gehopt moutextractpoeder toe.

Moutextract in poedervorm is wateraantrekkend of hygroscopisch. Belangrijk dat je het bewaart op een droge en koele plaats. Geopende verpakkingen goed sluiten met zo weinig mogelijk lucht erin.

Suggesties voor gebruik:
1. Vervang de helft van de suiker: ½ kg suiker plus ½ kg moutextractpoeder. Je kunt dit toepassen bij elk bierkitrecept waarbij er 1 kg suiker moet worden toegevoegd. Deze methode verbetert merkbaar de algemene kwaliteit en smaak van je bier.

2. Vervang de aanbevolen hoeveelheid suiker door 2 zakjes van 500 g moutextractpoeder. Belangrijk: bij deze methode is het noodzakelijk om de Muntons Premium Gold gist te gebruiken. Voor een bier met zo een bijzonder rijke smaak en volle body, zijn de geperfectioneerde eigenschappen van de Muntons Premium Gold gist onmisbaar. Vervang eenvoudig de aanbevolen 1 kg suiker in het recept door 2 pakjes moutextractpoeder. Dit verandert elke standaard bierkit in een premium bierkit met een bijzonder hoog moutpercentage, met als resultaat een bier van zeer hoge kwaliteit.


3. Voeg 500 g moutextractpoeder toe aan het standaardrecept van een bierkit, naast de 1 kg suiker voorgesteld in het basisrecept. Dit zorgt niet enkel voor een sterkere moutsmaak, maar ook voor een sterker bier, zonder de natuurlijke kenmerken te elimineren. Het gebrouwen bier is ongeveer 20% sterker dan het standaardrecept.

Welk recept je ook volgt, jouw brouwsel, is beter dan eender welke standaard kit, en dit op een gemakkelijke en voordelige manier.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan