Stoomextractor 7 liter RVS met startset

€ 74,50
Op voorraad
Artikelcode
16078
Deze pan is geschikt voor de warmtebronnen: gas, elektrisch, keramisch en inductie. Extra bij deze aankoop! *2 zakjes a 10 st. rubber kapjes nr. 1 ( bierflessen ). *2 zakjes a 10 st. rubber kapjes nr. 2 ( wijnflessen ). - weckkappen voor het snel conserveren van uw verse sap (normale prijs: €2,35 en €2,50 per zakje) - schoonmaakmiddelen voor het steriel maken van uw flessen (normale prijs: €2,65 en €2,15) - het boek ontsappen en stoomkoken van Roos van Hoof, waarin u te weten komt wat er allemaal mogelijk is met deze pan (normale prijs: €5,75) Sap maken met de stoomextractor. Deze stoomextractor maakt het mogelijk het sap onmiddellijk in de flessen te doen, zonder opnieuw te verhitten, hiervoor zijn handige weckkappen (nr. 1 en 2) beschikbaar. Deze sapwinning d.m.v. stoom natuurlijk en zonder toevoegingen, ook blijven de belangrijkste voedingswaarden in het sap behouden. Inhoud korf: 7 liter. Afmetingen: diepte korf: 16 cm, diepte middelste pan: 16 cm en diepte onderste pan 11 cm. totale hoogte inclusief deksel: 38 cm diameter pan: 26 cm (exclusief handvaten (5 cm per stuk) en tuitje voor slang 4 cm) Opbrengst: afhankelijk van de vrucht, maar gemiddeld 3 à 4 liter bij een volle korf.
Maak zelf bewaarbaar sap te maken van iedere vrucht. Dit model uitermate geschikt voor de verwerking van fruit door de royale korfinhoud van 7 liter. Door de hittebestendige siliconen afvulslang met rvs-klem en de glazen deksel zorgen is het proces duidelijk te volgen. Met 2 jaar garantie (niet op droogkoken van de onderpan) en de uitstekende kwaliteit RVS met een wanddikte van 0.7 mm. garanderen een optimaal gebruiksgemak. Totale hoogte van de complete pan: 38 cm, diameter 26 cm.
Ideaal voor het blancheren van groenten wat niet alleen een hoop tijd bespaart, maar ook smaakverbetering geeft aan uw groenten.. Deze ontsapper is geschikt voor alle warmtebronnen, dus geschikt voor koken op gas-, elektra-, keramische en inductie!

De met de ontsapper gemaakte sappen zijn in schone flessen te bewaren met rubber weckkapjes nr 1 en 2. Dit kunnen gebruikte flessen zijn zoals wijnflessen, bierflesjes etc.
Let op: Voor 1995 waren er ontsappers in de handel, die meer na- dan voordelen bleken te hebben. Kleine deeltjes aluminium blijken zeer nadelig voor de gezondheid en het gebruik van aluminium pannen in combinatie met zure levensmiddelen werd duidelijk aangetoond. Ook de toen gebruikte rood (rubber) aftapslangen behoren tot het verleden. RVS is dus niet alleen mooi en duurzaam, maar ook veilig in gebruik! Schoonmaken na gebruik met heet water, maar nooit met een sulfiet-oplossing!

De vruchtenzeef heeft een inhoud van 7 liter en zal gevuld, ongeveer 3 à 4 liter sap opbrengen. Het sap-
opvangtoestel kan meestal de hele hoeveelheid sap bevatten. Alleen bij zeer saprijke vruchten, als bessen,
wordt aangeraden om na ca 10 minuten van de ontsappingstijd alvast een liter af te tappen.
De waterpan bevat genoeg water voor het gehele proces, Maar wij raden U aan om af en toe even in de pan te
Kijken of er nog genoeg water aanwezig is. De ontsappingstijd duurt ongeveer 30 à 60 minuten.

Vruchtensappen:
Appelsap is rijk aan vruchtensuiker en mineraalzouten. Bijzonder geschikt bij bloed- en zenuwaandoeningen. Verder is appelsap ook bij koorts, darmtraagheid, jicht en reumatiek aan te bevelen. Bovendien is appelsap een uitstekend middel om de dorst te lessen.
Perensap heeft een vochtafdrijvende werking op het gehele organisme en verwijdert vochtopeenhopingen bij stoornis van de bloedsomloop en nieraandoeningen.
Aardbeiensap bevordert de spijsvertering, helpt bij gewrichtsreumatiek alsmede jicht en bevordert de stofwisseling.
Bosbessensap helpt tegen maag- en darmstoornissen alsmede bloedarmoede.
Frambozensap is eetlustopwekkend en bevordert de stofwisseling.
Vlierbessensap helpt tegen verschijnselen van verkoudheid en heeft een koortsverlagende zweetafdrijvende werking.
Aalbessensap is goed bij koorts, darm- en nieraandoeningen.
Zwarte aalbessensap geeft verlichting en helpt bij darmtraagheid.
Rabarbersap is verfrissend, vermagerend en helpt bij darmtraagheid.
Kruisbessensap helpt bij jicht, reuma en bloedarmoede en werkt kalmerend.
Druivensap helpt bij voedselstoornissen en is goed geschikt voor vermageringskuren.

Groentesappen:
Venkelsap werkt pijnstillend, krampontspannend en kalmeert
Augurkensap werkt reinigend op darmen en nieren. Het is waterafdrijvend en goed in het dieet voor suikerzieken te gebruiken.
Wortelsap reinigt maag en darm, bevordert de stofwisseling.
Radijssap helpt tegen waterzucht, alsmede darmtraagheid en verzacht samen met kandijsuiker vastzittende hoest.
Rode bietensap stimuleert de werking van de darm, maag en lever. Het is bloedreinigend, urineafdrijvend en lost urinezuur op.
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan